HATAY / DEFNE - Mustafa Kemal Akbay İlkokulu

Mustafa Kemal Akbay İlkokulu

Armutlu Mah. Sabahattin Ezer Cad. No 21 31160 DEFNE/HATAY
Vizyon
Türk Milli Eğitim´in amaçları ışığında;dünü,bugünü ve geleceği bütünleştirerek,erdemli bir insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün,etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin,okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin,okulumuzda,hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın,okulumuzda,çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun.Doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın,okulumuzda herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.
Misyon
Mustafa Kemal Akbay İlkokulundaki öğrencileri daha iyi tanıyarak ilgi ,yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda evrensel bilgi becerileri kazandırarak ,özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip, hayata ve orta öğretim kurumlarına hazırlamaktır. Biz ... Öğrencilerimizin, tüm potansiyellerini kullanmalarına imkan sağlayarak kendilerini gerçekleştirmelerine ve toplumun sağlıklı bir üyesi olarak yetişmelerine yardımcı olmak için varız.
Başarılar
Sosyal faaliyetler olarak çeşitli yarışmalara katılarak iyi dereceler alınmıştır.Bunlardan 2001 yılında Yıldızlar Kız Hentbol’da Hatay İl birinciliği ve mahalli grup ikinciliği,2004 yılında minikler futbol’da Hatay İl üçüncüsü yine aynı yıl yıldızlar futbol’da Hatay İl üçüncüsü, 2005 yılında Jimnastik’te takım halinde Hatay İl birinciliği,2006 yılında minkler futbol’da Antakya ikinciliği alınan önemli bir başarılarımızdandır.2012 yılında FUTSAL(Salon Futbolu)´da HATAY il birinciliği alınan önemli bir başarılarımızdandır.
Öğretim Şekli :İkili
Okulumuz şehir merkezinde olup halk otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Armutlu mh. Turunçlu cad.19.sk.No:21 DEFNE/HATAY
Şehir Merkezinde