HATAY / DEFNE - Mustafa Kemal Akbay İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz arsası Antakya Belediyesi tarafından sağlanarak, Armutlu Mahallesi sakinlerinden Hayırsever Mustafa Kemal AKBAY tarafından 1998 yılında 12 derslik ve 1 müdür odası, 2 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası, 1 spor odası, 1 arşiv odası ile eğitim öğretime başlamıştır.

Açılış törenine 9. Cumhur Başkanımız Süleyman DEMİREL katılmıştır.

Okulun yapılması ile birlikte mahallede yapılaşmanın hızla artmasından dolayı nüfus yoğunluğu da artmıştır. Nüfus yoğunluğu arttığından dolayı derslik sayısı yetersiz hale gelmiştir. Bunun üzerine Hayırsever Mustafa Kemal AKBAY tarafından 1999-2000 öğretim yılında 6 derslik daha ilave edilerek toplam 18 dersliğe çıkarılmıştır.

Sosyal faaliyetler kapsamında çeşitli yarışmalara katılarak iyi dereceler elde edilmiştir. Bunlardan 2001 yılında Yıldızlar Kız Hentbol'da Hatay İl birinciliği, mahalli grup ikinciliği, 2004 yılında minikler futbolda Hatay İl üçüncüsü, 2005 yılında Jimnastikte takım halinde Hatay il birinciliği, 2006 yılında minikler futbolda Antakya ikinciliği alınan önemli başarılarımızdandır.

2006 yılında okulumuza 120 kişilik "çok amaçlı salon" ve sabit sahne yapılarak burada, tiyatro eğitsel film gösterileri, rehberlikle ilgili öğrenci ve veli bilgilendirme sunumları yapılmaktadır. Ayrıca derslerde kullanılmak üzere sunum için projeksiyon cihazı alınmış ve kullanılmaktadır

Ayrıca 2008 yılında okul aile birliği tarafından modern bir kütüphane yapılarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye ettiği 100 Temel Eser ve 1000 kitabı aşan bir kütüphane kurulmuştur.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında iki derslikli Anasınıfı Binası hizmete girmiştir.

2020 yılında tadilat ve güçlendirme çalışması yapılmıştır.

Yayın: 26.07.2019 - Güncelleme: 18.02.2021 13:46 - Görüntülenme: 949